Healing & Reading

Healing – wat is dat?
Healing is een therapeutische begeleidingsvorm die je helpt je evenwicht te (her)vinden en te bewaren. Tijdens de healingsessie stem ik me af op jouw energie. Alles heeft en is energie; ieder mens, ieder dier, iedere plant, de aarde, de kosmos. Je lichaam is eigenlijk een netwerk van energiebanen en ieder orgaan heeft een eigen energiefrequentie. Dat gegeven is overigens niet nieuw: de Chinese geneeskunde (zoals acupunctuur) werkt al eeuwenlang met deze energiebanen.
Wanneer je energiesysteem in evenwicht is, zit je goed in je vel en raak je niet snel uit balans. Het dagelijks leven vraagt echter veel van ons. Een uitdagende baan, een druk gezin, een hectisch sociaal leven, de dagelijkse file, de tientallen mailtjes en telefoontjes die je iedere dag verwerkt, al die programma’s die je moet zien, de bladen die je moet lezen – ons leven stroomt ervan over.
Al die prikkels kunnen disbalans in je energiesysteem veroorzaken en healing kan helpen de balans te herstellen.

Als mens hebben we allemaal onze eigen littekens wat, bewust of onbewust, angsten met zich meebrengt.
Door de jaren heen hebben we hierdoor een muur om ons heen gebouwd, dragen we een masker, of we voeren we een toneelstukje op. We hebben geleerd om onszelf te wapenen tegen dat wat pijn doet of angst geeft. Uit angst om veroordeeld te worden, doen we nét of we niet te kwetsen zijn, of nét alsof het oordeel ons niet raakt, of dat we het niet horen, of we gaan terug oordelen en gebruiken een aanval als onze verdediging. Dit alles doen we om onszelf te beschermen tegen situaties die in het verleden zijn gebeurd. Vaak zijn we bang om onszelf hiermee te confronteren, uit angst voor onze kwetsuren en pijn hierin. Dit zit vaak op een dieper, onbewust niveau. Vanuit het hoofd kunnen we deze gevoelens vaak niet duiden.

In ons leven zijn we vaak eenzaam. Om te vermijden in contact te komen met dit diepe gevoel van alleen zijn, hebben we mechanismen ontwikkeld om dit niet te hoeven voelen. 
We zijn allemaal bang om afgewezen te worden. Om dit pijnlijke gevoel te vermijden, gedragen we ons op een bepaalde manier, afhankelijk van de situatie. Dit is verschillend van persoon tot persoon. Mensen gaan zich of onverschillig, of als een slachtoffer, of stil of altijd vrolijk, meegaand, als grapjas, of hard en meedogenloos, arrogant, cynisch of sarcastisch gedragen om dit gevoel van afwijzing en/of eenzaamheid maar te vermijden.
 
Door middel van healing en reading nodig ik je uit naar binnen te gaan, om te verkennen wat er in je leeft. Dat wat er leeft mag NU ruimte krijgen, mag geleefd worden. In je liefde voor jezelf komen, jezelf met zachtheid bejegenen. Op deze manier mogen littekens, angsten en pijn verwerkt worden. Door het helen mag je weer vreugde gaan ervaren/voelen en in je eigen kracht komen.

^ Back to Top